Stegt halloumi & couscoussalat med granatæble, agurk og rødløg

Halloumi er en fast ost, der er ideel på kødfrie dage. Den skal steges kortvarigt, til den er flot gylden, inden den spises, og den smager dejlig mildt og salt. Prøv osten i denne friske salat med agurk, løg og en frugtig granatæbledressing.
Stegt halloumi & couscoussalat med granatæble, agurk og rødløg
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl. fuldkornscouscous
3 tsk. salt
- Kogende vand eller bouillon
- 1 stort granatæble eller 2 små
1 stk. lille rødløg, i tynde skiver
- Revet skal og saft af 1 økologisk citron
4 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 3 stængler lilla grønkål, ½ spidskål eller rødkål
- Olivenolie, til stegning/grillning
1 stk. agurk
500 g halloumi (eller grillost)
- Sorte birkes, til drys
- Evt. frisk mynte eller oregano, til pynt

Sådan gør du

  1. 1.Bland couscous og salt i en skål, og hæld vand/bouillon på, så det lige dækker.
  2. 2.Læg en tallerken over skålen, og lad bouillonen trække ca.10 min.
  3. 3.Tjek konsistensen og hæld evt. lidt mere kogende vand på, hvis der stadig lidt bid i couscoussen.
  4. 4.Halver granatæblet og brug en grydeske til et banke kernerne og saften ned i en skål.
  5. 5.Fjern eventuelle rester af de hvide ”skillevægge”.
  6. 6.Tilsæt rødløg, citronskal og -saft, olivenolie og smag til med salt og peber.
  7. 7.Vend dressingen i couscoussen. Halver agurken på langs, skrab indmaden ud og skær den i mundrette stykker.
  8. 8.Snit kålen i meget tynde strimler og vend den i sammen med agurk.
  9. 9.Varm olien på en pande (bruger du en grillpande, så smør olien på osten i stedet for) over høj varme, skær halloumien i 1-2 cm tykke skiver og steg halloumien i ca. 2 min. på hver side, til den er gylden og sprød.
  10. 10.Fordel halloumien på et fad sammen med salaten, drys med birkes, urter og server!

Tip!

Brug 2 friske appelsiner i stedet for granatæble. Del dem i fileter og brug saften i dressingen.