Sprøde kranse med marcipan

Brug den færdige filodej til julens flotteste kager.
Sprøde kranse med marcipan
  • 8 Personer
  • 60 Minutes

Kranse

200 g marcipan
1 stk. æg

2 spsk. rosiner
1 tsk. kanel
25 g smør

2 stk ark filodej

Pynt

1 stk. æg

1 dl. hakkede mandler

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bradepande. Rør marcipan med ægget, og tilføj rosiner og kanel.
  2. 2.Smelt smørret.
  3. 3.Klip 5 centimeter af hvert stykke filoark fra. Ellers bliver kransene for store. Pensl smør på filostykkerne, og klip lige over, så du har fire rektangler.
  4. 4.Fordel marcipan langs den korte side på hvert stykke. Rul stykkerne til pølser. Luk den ene ende ind i den anden ved at åbne dejen lidt op og lukke igen. Læg dem på bagepapir. Pensl med æg, og drys med mandler.
  5. 5.Bag kagerne i cirka 25 minutter. Server dem gerne lune.