Sprød salat med mandler, persille og hyldeblomstdressing

Dressingen er nem at ryste sammen i et syltetøjsglas og gemme på køl til flere af sommerens lækre salater.
Sprød salat med mandler, persille og hyldeblomstdressing
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g friske grønne asparges
1 hoved lille spidskål
2 stk mini-romainesalater
50 g mandler, ristede
0.25 stk. salatløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
1 spsk. æbleedikke
2 tsk. cremefraiche 38%
0.25 stk. salatløg
- Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Hæld alle ingredienser til dressingen i et syltetøjsglas og ryst dem sammen. Smag til med salt, peber og hyldeblomstsaft.
  2. 2. Skær aspargesene i tynde skiver på skrå. Hæld ½ af dressingen i bunden af en skål og vend spidskål og asparges i, så det får et tyndt lag dressing på overfladen.
  3. 3.Anret salatbladene på et fad, fordel spidskålsblandingen udover og drys med mandler, salatløg og persille. Dryp med lidt ekstra dressing ved servering.

Tip!

Prøv at bruge fennikel i stedet for spidskål.