Sprød rødbedetatar med bagte løg og gedeost

Tatar behøver ikke nødvendigvis altid at være lavet på kød - prøv denne grønne udgave som forret og glem endelig ikke at smage den til, ellers bliver den lidt flad og kedelig i smagen.
Sprød rødbedetatar med bagte løg og gedeost
  • 4 Personer

Bagte løg

2 stk skalotteløg
1 tsk. olie
- Salt efter smag

Rødbedetartar

4 stk små rødbeder, skrællede
2 spsk. balsamico eller rødvinseddike
3 tsk. salt
- Peber efter smag
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. olivenolie
1 knsp. revet hvidløg (kan udelades)
1 håndfuld karse
75 g gedeost
4 stk radiser, i meget tynde skiver

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200/180 grader varmluft. Skær skalotteløgene i både, kom dem i et ovnfast fad og vend dem med olie og lidt salt.
  2. 2.Bag løgene i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne.
  3. 3.Skær rødbederne i meget små tern og vend dem sammen med balsamico, salt og peber. Lad dem trække i 20-30 minutter.
  4. 4.Tilsæt resten af ingredienserne (på nær karse, gedeost og radisser) og smag til.
  5. 5.Hæld evt. lidt af væsken fra rødbederne og anret dem på en tallerken. Pynt med de bagte løg, karse, gedeost og radiser.
  6. 6.Servering: Godt brød.

Tip!

Brug rygeost i stedet for gedeost.