Sprængt andebryst
AFTENSMAD

Sprængt andebryst

Sprængt andebryst er en anderledes måde at servere den klassiske and på. Lad anden trække i minimum 24 timer for at få så mørt kød som muligt.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. andebryster á ca. 300 g
stk. frisk rød chili
250 g tørret abrikos
33 cl. mørkt lagerøl
1 l. vand
20 g sukker
50 g salt

Sådan gør du

  1. 1
    Kog 1 liter vand op sammen en 50 g salt og 20 g sukker og lad det køle helt af.
  2. 2
    Læg så andebrysterne i og lad dem trække i 24 timer i køleskab.
  3. 3
    Tør andebrysterne og rids skindet.
  4. 4
    Læg dem på en kold pande uden fedtstof med skindsiden ned og brun dem af.
  5. 5
    Vend andebrysterne, når de er blevet gyldne, og giv dem let bruning på den anden side.
  6. 6
    Læg dem i et ildfast fad sammen med halve abrikoser, fintsnittet chili og øl og stil det i ovn på 180° i 30 min.
  7. 7
    Lad det trække i 7 min. før udskæring.