Spicy græskarsuppe med rå marineret fennikel
- 4 Personer
Ingredienser
1 spsk. | neutral olie evt. olivenolie |
1 stk. | løg |
2 stk. | fed hvidløg |
1 cm | ingefær |
1 spsk. | karry |
1 l. | grøntsagsbouillon |
1 stk. | Hokaido græskar Gerne stort |
4 spsk. | cremefraiche |
lidt | citronsaft Brug evt. hvidvinseddikke |
- | Lidt salt og peber |
- | saften fra 1 appelsin |
- | ristede græskarkerner |
lidt | olivenolie |
2 stk. | fennikel |
Sådan gør du
-
1Varm olien i en gryde og steg løg, hvidløg, ingefær med karry over middel varme, til løgene er klare og let møre.
-
2Tilsæt fennikel, og steg yderligere et par minutter. Hæld bouillon på og tilsæt græskar.
-
3Lad det simre over middel til høj varme i ca. 20 min, til grøntsagerne er møre. Tag lidt af væsken fra og blend suppen, juster konsistensen med væsken. Smag suppen til med cremefraiche, salt, peber og citron eller hvidvinseddike, lidt ad gangen.
-
4Topping: Skær den anden fennikel i meget tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Vend fennikel med saften af appelsinen, lidt salt og peber.
-
5Server suppen varm, og top med marineret fennikel, græskarkerner og lidt olie.