Spicy græskarsuppe med rå marineret fennikel
AFTENSMAD

Spicy græskarsuppe med rå marineret fennikel

Server suppen varm eller kold toppet med cremefraiche, røgede mandler og frisk brøndkarse.   
  • 4 Personer

Ingredienser

1 spsk. neutral olie evt. olivenolie
1 stk. løg
2 stk. fed hvidløg
1 cm ingefær
1 spsk. karry
1 l. grøntsagsbouillon
1 stk. Hokaido græskar Gerne stort
4 spsk. cremefraiche
lidt citronsaft Brug evt. hvidvinseddikke
- Lidt salt og peber
- saften fra 1 appelsin
- ristede græskarkerner
lidt olivenolie
2 stk. fennikel

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en gryde og steg løg, hvidløg, ingefær med karry over middel varme, til løgene er klare og let møre.   
  2. 2
    Tilsæt fennikel, og steg yderligere et par minutter. Hæld bouillon på og tilsæt græskar.   
  3. 3
    Lad det simre over middel til høj varme i ca. 20 min, til grøntsagerne er møre. Tag lidt af væsken fra og blend suppen, juster konsistensen med væsken. Smag suppen til med cremefraiche, salt, peber og citron eller hvidvinseddike, lidt ad gangen.   
  4. 4
    Topping: Skær den anden fennikel i meget tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Vend fennikel med saften af appelsinen, lidt salt og peber.   
  5. 5
    Server suppen varm, og top med marineret fennikel, græskarkerner og lidt olie.