Spelt og valnøddeboller

Spelt er en ældgammel sort af hvede, som smager af lidt mere og har gode bageegenskaber. Prøv selv disse lækre boller, hvor vi tilsætter øl og valnødder. 
Spelt og valnøddeboller
  • 7 Personer

ingredienser

2.5 dl. Kærnemælk
- 1/2 pakke gær
2 dl. koldt vand
2 dl. hvidtøl
1 spsk. salt
1 kg sigtet speltmel
150 g valnødekerner

Sådan gør du

  1. 1.Rør kærnemælk og gær sammen i en skål.
  2. 2.Kom nu vand, øl og salt i skålen.
  3. 3.Vend valnødder heri.
  4. 4.Tilsæt melet lidt efter lidt, og rør rundt.
  5. 5.Dæk skålen med film og stil til at hæve i 2 timer.
  6. 6.Kom dejen på et meldrysset bord og pres luften ud af dejen.
  7. 7.Del dejen i ca. 14 dele og form til boller.
  8. 8.Drys lidt speltmel over, og lad efterhæve i 30 minutter.
  9. 9.Stil bollerne i en kold ovn, og sæt den på 225 grader ( varmluftsovn).
  10. 10.Bag brødene ca. 30 minutter.
  11. 11.Afkøl dem på en rist.