Spaghetti og kødboller med asparges pesto
AFTENSMAD

Spaghetti og kødboller med asparges pesto

Pesto kan laves på tusinvis af måder og med alverdens ingredienser. Prøv med asparges og servér den grønne pesto til friskkogt spaghetti med hjemmelavede kødboller. Vi bruger oksekød til kødbollerne. Hakket lammekød er også godt.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Fars

50 g lyst brød
1 dl. vand
1 tsk. oksefond
500 g hakket oksekød
1 stk. æg
1 stk. løg
1 tsk. fint salt
1 tsk. knust peber
1 stk. smør og olie til stegning

Pesto

100 g grøn asparges
50 g parmesanost
1 dl. olivenolie
tsk. lys balsamicoeddike
1 knsp. knust chili
300 g spaghetti
250 g tomat
200 g asparges

Sådan gør du

  1. 1
    Del brødet i mindre stykker, og kom stykkerne i en skål med vand. Rør fond heri. Lad fond, vand og brød stå og trække i 5 minutter.
  2. 2
    Rør kødet med brødet. Vend ægget i. Riv eller hak løget fint, og rør det i farsen. Kom salt og peber heri.
  3. 3
    Tag vand på hænderne, og form runde kødboller. Gennemsteg dem i smør og olie på en pande.
  4. 4
    Skær bunden af aspargesene, og kom dem i en blender sammen med ost, olie, eddike og chili.
  5. 5
    Blend blandingen til pesto. Smag den til, og lad den stå.
  6. 6
    Kog spaghettien.
  7. 7
    Skær tomater i både, og svits dem i olie på en pande.
  8. 8
    Kog de grønne asparges møre i cirka 1 minut.
  9. 9
    Server pasta, kødboller, tomater og asparges med pesto.