Spaghetti med hvidløgsristede jomfruhummerhaler

Med courgetter i tynde strimler og halverede tomater
Spaghetti med hvidløgsristede jomfruhummerhaler
  • 4 Personer

Ingredienser

350 g jomfruhummer
1 spsk. olivenolie
1 dl. lys øl
1 dl. vand
1 dl. piskefløde
300 g spaghetti
1 stk. stor courgette
12 stk blommetomater
20 g smør

1 stk. fed hvidløg
1 stk. citron
- Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Pil halerne med skal fra resten af jomfruhummerne og gem dem.  
  2. 2.Tag nu kløer og eventuelt skal fra hovedet fra, og svits det i en gryde i olie. Kom øl og vand på skallerne, og lad dem simre under låg i 5 minutter.  
  3. 3.Hæld fløde herpå, og kog skallerne op. Tag dem straks fra varmen, og lad dem stå og trække.  
  4. 4.Kog spaghettien efter anvisning. Skær courgetterne i tynde stimler a la spaghetti. Skær tomaterne lige over.  
  5. 5.Sigt skallerne fra saucen, og varm saucen op. Kom tomater og courgetter heri og kog op. Vend saucen med afdryppet spaghetti. Smag spaghettien til med citronsaft, salt og peber.  
  6. 6.Svits halerne i smør og finthakket hvidløg i 1-2 minutter. Fordel halerne over pastaen, og server dem.