Skumfiduser med vanilje og hindbær
SNACKS OG TILBEHøR

Skumfiduser med vanilje og hindbær

Seje og lækre skumfiduser med en sød og dejlig smag af hindbær og vanilje.
  • 12 Personer

Ingredienser

12 blade husblas
180 g rørsukker
2 spsk. glukosesirup
0.5 stang vanilje kornene
1 knsp. salt
100 g vand
4 spsk. Frysetørret hindbær
0.5 citron saften
6 spsk. flormelis

Sådan gør du

  1. 1
    Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  2. 2
    Bland sukker, glukose, vanilje, salt og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120og#0176C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
  3. 3
    Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
  4. 4
    Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
  5. 5
    Smag skummet til med hindbær og citronsaft. Sigt halvdelen af flormelis på et stykke bagepapir.
  6. 6
    Fordel skummet oven på flormelis og sigt resten udover. Lad skummet tørre i minimum 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.

Tip!

Brug hindbærmarmelade i stedet for frysetørrede hindbær. Giv skumfiduserne ekstra smag ved at tilsætte lidt revet citronskal.