Skaftekotelet med spidskål og urtedrys
HOVEDRET

Skaftekotelet med spidskål og urtedrys

Supersaftig svinekotelet med forårsklar kål og sennepsfløde.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. koteletter Vi anbefaler skaftekotelet
- Lidt peber og salt
- olie
1 spsk. smør
1 stk. spidskål Mellemstort
2 tsk. smør
lidt vand
0.5 stk. 
skalotteløg Fint hakket
1 håndfuld purløg
1.5 dl. coop piskefløde
2 tsk. dijonsennep
- citronsaft
- flagesalt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tag kødet ud mindst 20 min. inden stegning, drys det med salt og peber. Lad kødet trække.  
  2. 2
    Varm olie på en pande over høj varme, og brun kødet 1-2 minutter på hver side. Læg ikke alle koteletter på samtidig. Kom smør på panden. Steg koteletterne yderligere 3-4 min. på hver side, brug en ske til at øse fedtstoffet over kødet, mens det steger.  
  3. 3
    Varm imens lidt smør i en sauterpande, og steg spidskålen på skærefladerne i et par minutter over høj varme. Hæld 1-2 cm vand i bunden af panden, og læg låg på. Skru ned for varmen, og lad kålen braisere i ca. 3-4 min., til den er næsten mør, men stadig har en smule bid. Bland skalotteløg og purløg i en skål, og sæt det til side.   
  4. 4
     Læg kødet til side utildækket på et skærebræt og rør imens fløde, sennep, citronsaft sammen, og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver, og server det sammen med kål, drys med purløgsblandingen og dryp med sennepsfløden.