Salat med hvedekerner og jomfruhummer

Knasende rå grøntsager hertil og vi krydrer med brunet smør.
Salat med hvedekerner og jomfruhummer
  • 4 Personer

Ingredienser

180 g hvedekerne
2 stk ansjoser
2 tsk. citronsaft
4 spsk. olie

lidt peber
350 g jomfruhummer
25 g smør

2 stk hjertesalater
4 stk champignoner
8 stk bundt grønne asparges
lidt friske ærteskud

Sådan gør du

  1. 1.Kog hvedekernerne i letsaltet vand i 45 minutter. Afdryp dem.   
  2. 2.Mos ansjoserne fint, og vend dem med citron og olie. Vend ansjosblandingen med hvedekernerne, og smag det hele til med peber og citronsaft.  
  3. 3.Kog jomfruhummerne efter anvisning på emballagen. Gem fire hele jomfruhummere. Pil resten af halekødet ud af skallerne.  
  4. 4.Smelt smørret i en lille gryde, til det er brunet og nøddeagtigt i duften. Lad det stå og bundfælde.   
  5. 5.Anret salat, snittede grøntsager, ærteskud og hvedekerner på fire tallerkener. Kom jomfruhummerne herpå, og dryp til sidst med lidt brunet smør.
  6. 6. Server jomfruhummerne med citron til at dryppe på salaten.