Saftig bagt laks med sesam og soya
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | ferske laksebøffer ca. 600g hvis et stykke filet |
500 g | aspargesbroccoli |
200 g | edamame bønner Uden skal |
2 stk. | forårsløg |
lidt | peanuts |
lidt | Friske koriander |
lidt | lime |
Glasering
2 tsk. | neutral olie |
1 dl. | sesamfrø |
1 dl. | soyasauce |
2 stk. | fed hvidløg |
2 cm | frisk ingefær Revet |
1 spsk. | eddike limesaft kan også anvendes |
2 tsk. | sukker |
4 tsk. | peanut butter |
0.5 stk. | saften fra lime |
Tilbehør
- | kogte ris Nudler kan også bruges |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 100 C, den lave temperatur sikrer, at fisken ikke bliver tør. Læg laksen på bagepapir på en plade.
-
2Varm olien på en pande og steg sesamfrøene gyldne over middel varme. Tilsæt soyasauce, hvidløg, ingefær, eddike og sukker, og lad det simre 3-5 min., så det er let tyknet. Pensl soyaglaseringen på toppen af laksen og fordel et par skefulde sesamfrø fra glaseringen ovenpå.
-
3Bag laksen i ovnen ca. 20 min., til den er fast, men stadig blød, og kan falde i flager.
-
4Rør imens den resterende glasering sammen med peanutbutter og smag til med limesaft.
-
5Blancher grøntsagerne i kogende, letsaltet vand i 2 min.
-
6Anret dem på et fad og drys med forårsløg, peanuts og koriander. Server laksen sammen med grøntsager og dip.