Saftig bagt laks med sesam og soya

Med hakkede forårsløg, korander, peanuts og dip
Saftig bagt laks med sesam og soya
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk ferske laksebøffer
500 g aspargesbroccoli
200 g edamame bønner
2 stk forårsløg
lidt peanuts
lidt Friske koriander
lidt lime
2 tsk. neutral olie
1 dl. sesamfrø
1 dl. soyasauce
2 stk fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1 spsk. eddike
2 tsk. sukker


4 tsk. peanut butter
0.5 stk. saften fra lime
- kogte ris

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 100 C, den lave temperatur sikrer, at fisken ikke bliver tør. Læg laksen på bagepapir på en plade.   
  2. 2.Varm olien på en pande og steg sesamfrøene gyldne over middel varme. Tilsæt soyasauce, hvidløg, ingefær, eddike og sukker, og lad det simre 3-5 min., så det er let tyknet. Pensl soya­glaseringen på toppen af laksen og fordel et par skefulde sesamfrø fra glaseringen ovenpå.   
  3. 3.Bag laksen i ovnen ca. 20 min., til den er fast, men stadig blød, og kan falde i flager.  
  4. 4.Rør imens den resterende glasering sammen med peanutbutter og smag til med limesaft.  
  5. 5.Blancher grøntsagerne i kogende, letsaltet vand i 2 min.  
  6. 6.Anret dem på et fad og drys med forårsløg, peanuts og koriander. Server laksen sammen med grøntsager og dip.