Rosenkålsgratin med løg og bacon

Gratin er en nem måde at få brugt resterne i salatskuffen på. Vi har tilføjet løg og bacon for at give retten en mere fyldig smag.
Rosenkålsgratin med løg og bacon
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Defaults

100 g økologisk bacon i skiver
300 g rosenkål
1 stk. stort løg
2 tsk. mild gul karry (mindre mængde ved stærk karry)
2 spsk. finthakket rosmarin
- Opbagning:
30 g smør
3 spsk. hvedemel
4 dl. letmælk
6 stk æg, gerne lokale
- salt og peber
- Smør og rasp til skålen
- ristet rugbrød eller pumpernikkel og eventuelt salat

Sådan gør du

  1. 1.Indstil ovnen på 180 grader.
  2. 2.Skær baconen i små stykker.
  3. 3.Skær kålene meget tyndt, og hak løget fint.
  4. 4.Rist baconen på en pande over jævn varme, til den er sprød.
  5. 5.Fjern baconen, men lad fedtstoffet blive.
  6. 6.Kom kål og løg på panden, og skru ned for blusset, lad det stege stille og roligt.
  7. 7.Drys med karry og rosmarin, tilsæt evt. lidt olie, hvis der mangler fedtstof.
  8. 8.Varm smørret i en gryde , og lad det stege lidt.
  9. 9.Drys melet i, og rør i gryden, til melet er godt stegt igennem.
  10. 10.Tilsæt mælken lidt ad gangen, og lad saucen koge op mellem hver gang.
  11. 11.Lad saucen køle lidt af, når den er helt tyk.
  12. 12.Del æggene i blommer og hvider.
  13. 13.Pisk æggeblommerne i saucen med et piskeris.
  14. 14.Pisk æggehviderne stive i en skål.
  15. 15.Kom grøntsager og bacon i den opbagte sauce.
  16. 16.Krydr med salt og peber.
  17. 17.Vend forsigtigt æggehviderne i saucen.
  18. 18.Hæld gratindejen i et stort smurt og rapsdrysset ovnfast gratinfad.
  19. 19.Stil gratinen midt i ovnen ca. 35 minutter.
  20. 20.Skru ovnen ned til 150 grader de sidste 10 minutter af bagetiden.
  21. 21.? bn ikke ovnlågen i utide, da gratinen vil falde sammen!
  22. 22.Server gratinen straks med ristet rugbrød og salat, hvis du synes.