Rødgrød med fløde

Hvor har vi elsket i mange årtier at få de stakkels turister til at gentage efter os: Rødgrød med fløde! Betragtes af alle som Danmarks nationaldessert.
Rødgrød med fløde
  • 4 Personer

Grød

500 g blandede bær (jordbær, ribs, solbær, hindbær og brombær)
1 dl. vand
150 g sukker
100 g friskt hindbær
1 spsk. katoffelmel og vand

Tilbehør

- piskefløde eller mælk

Sådan gør du

  1. 1.Skyl og klargør bærrene, kom dem i en gryde (undtagen hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt, og lad det hele trække en smule, inden gryden sættes over svag varme.
  2. 2.Kog bærrene op, og skum af. Kog bærrene i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen, og kom forsigtigt hindbærrene i.
  3. 3.Rør kartoffelmel ud i lidt vand i en kop, og jævn grøden, mens der røres. Grøden skal ikke koge mere.
  4. 4.Hæld grøden i en serveringsskål, og drys med en smule sukker, så trækker den ikke skind.
  5. 5.Lad grøden køle af, og server med iskold fløde eller mælk.