Risotto med øl og blåskimmel
NYTåR

Risotto med øl og blåskimmel

Kraftig ret med oste fulde af smag. Risottoen simrer med pilsner, det giver lidt syre til de fede aromaer. Vi serverer den færdige risotto med grønne bønner og rucola. 
  • 4 Personer

Risotto

1 stk. løg
50 g smør
3 dl. risottoris
8 dl. varm hønsebouillon
2 dl. pilsner
50 g blåskimmelost
75 g parmesanost

Tilbehør

600 g grøn bønne
1 håndfuld rucolasalat

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løget og svits, uden at det tager farve, i en gryde.
  2. 2
    Vend ris heri.
  3. 3
    Hæld den varme bouillon over risene og lad simre under låg i 10 minutter.
  4. 4
    Hæld nu øllen heri og lad simre, imens du rører en gang imellem.
  5. 5
    Spæd med vand, indtil du får en passende grødlignende konsistens, og risene er møre. Det tager i alt cirka 20 minutter.
  6. 6
    Lad nu blåskimmelosten smelte i risen.
  7. 7
    Riv så halvdelen af parmesanosten i og vend rundt.
  8. 8
    Smag til med salt og peber.
  9. 9
    Kog bønnerne møre i letsaltet vand. Mærk på dem efter fire, fem minutter.
  10. 10
    Afdryp.
  11. 11
    Server risottoen med et drys hakket rucola, resten af osten og bønner til.