Risotto med mandler og blomkål
HOVEDRET

Risotto med mandler og blomkål

Servér en stor, gerne bitter salat enten før eller til risottoen.  
  • 3 Personer

Ingredienser

100 g smuttede mandler
- lidt   olivenolie
- salt
- løg
2 fed fed hvidløg
- lidt   olivenolie
- lidt   smør
200 g risottoris
1 dl. 
hvidvin
7 dl. hønse- eller grøntsagsbouillon
0.5 blomkål i buketter
1 spsk. smør
75 g parmesan, revet
- Lidt peber og salt

Sådan gør du

  1. 1
    Rist mandlerne i lidt olivenolie på en varm pande, til de er gyldne, ca. 5 minutter. Krydr med salt. Tag dem af panden.
  2. 2
    Hak løg og hvidløg.   
  3. 3
    Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør. Kom risen ved, og lad det hele stege lidt uden at tage farve. Kom hvidvin på, og lad det reducere næsten væk. Tilsæt vand eller bouillon lidt ad gangen, til risene er næsten møre. Tilsæt blomkål, og lad den dampe med i risene i 4-5 minutter. Vend smør og parmesan i, og smag til med salt og peber.
  4. 4
    Servér straks – gerne med salat til.