Pizza med søde kartofler og gedeost
FROKOST

Pizza med søde kartofler og gedeost

Vegetarvenlig pizza, der kombinerer det søde og salte. Tomatsaucen er erstattet af creme fraiche, som giver pizzaen et anderledes udtryk, end vi er vant til.  
  • 4 Personer

Pizzadej

3 dl. lunkent vand
25 g gær
1 tsk. salt
4 dl. groft mel
2 dl. hvedemel

Fyld

2 dl. cremefraiche 18 %
2 stk. søde kartofler
200 g gedeost
håndfuld blå drue, uden sten
1 spsk. frisk timian
- Lidt peber og salt
- akaciahonning
- persille
- rucolasalat

Sådan gør du

  1. 1
    Rør dejen sammen, og lad den hæve i 1½ time.  
  2. 2
    Sæt ovnen på varmluft 225 grader.  
  3. 3
    Rul dejen ud til fire tynde pizzabunde, og læg dem på bagepapir på en bradepande.  
  4. 4
    Smør cremefraiche på bundene. Skær kartoflerne i tynde skiver. Fordel skiverne på bundene. Skær osten i skiver, og fordel den på pizzaerne.
  5. 5
    Kom druer og timian på.  
  6. 6
    Krydr med salt og peber, og bag pizzaerne, indtil dejen er sprød og osten let gylden. Kig efter 10 minutter  
  7. 7
    Ved servering drypper du honning på osten og drysser med persille eller rucola.   

Tip!

Du kan bage helt små pizzaer og servere dem som velkomsthapser.  De er så små, at de ikke kræver kniv og gaffel. Bagetiden bliver noget kortere.