Pasta carbonara med svampe & timian
AFTENSMAD

Pasta carbonara med svampe & timian

Hurtig, nem og suverænt lækker vegetarisk udgave af den populære pasta carbonara med cremet ostesauce og god smag af svampe!
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

350 g linguini eller spaghetti
1 spsk. smør
2 stk. løg, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakket
- bladene af 4-6 kviste frisk timian
300 g blandede svampe (f.eks. bøgehatte, kejserhatte eller champignon)
4 stk. æggeblommer, evt. pasteuriserede
3 spsk. mascapone (italiensk friskost) eller cremefraiche 38%
150 g revet pecorino- eller parmesanost
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Bring en gryde vel saltet vand i kog, tilsæt pastaen og kog den efter anvisning på pakken.
  2. 2
    Smelt smørret i en sauterpande og steg 3-4 min. over middel varme, til løgene klare og let bløde. Tilsæt hvidløg, timian og svampene (store svampe skæres i mindre stykker) og lad det stege videre, til de er gyldne og møre.
  3. 3
    Rør æggeblommer sammen med mascarpone og pecorino- eller parmesanost. Hæld vandet fra pastaen (OBS! Gem ca. 1-2 dl pastavand). Tag panden med svampene af varmen og hæld pasta og æggemasse heri. Vend det hurtigt sammen og tilsæt gerne et skvæt pastavand for at gøre saucen lidt tyndere og lidt mere cremet.
  4. 4
    Smag til med salt og friskkværnet peber. Server straks – evt. drysset med ekstra ost og lidt timian.

Tip!

Vil du have mere svampesmag, så tilsæt 1 spsk. finthakkede tørrede svampe i pkt .2 eller lidt trøffelolie i pkt. 3.