Panna cotta med lakrids og vanilje

Cremet dessert lavet på fuldfed fløde. De søde, sprøde pærer og lakridsen danner et perfekt match i denne version af den italienske panna cotta.
Panna cotta med lakrids og vanilje
  • 4 Personer

panne cotta

3 stk husblas
3.5 dl. økologisk fløde 38 %
45 g sukker
0.5 stang vanilje
tsk. knust rålakrids

topping

1 stk. sprød pære
tsk. honning
2 tsk. citronsaft

Sådan gør du

  1. 1.Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. 2.Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring det i kog under omrøring.
  3. 3.Skru ned for varmen, når fløden koger. Lad den simre yderligere 3 min og tag den herefter af varmen.
  4. 4.Knu husblassen fri for vand og kom den i den varme fløde.
  5. 5.Rør til husblassen er smeltet og tilsæt rålakridsen.
  6. 6.Smør 4 små forme med lidt neutral olie og hæld flødeblandingen gennem en sigte ned i formene.
  7. 7.Stil panna cottaerne på køl i min 2 timer inden servering.
  8. 8.Ved servering; Vend panna cottaerne ud på 4 tallerkener (dyp evt. formene i varmt vand for at løsne lidt i kanten).
  9. 9.Fjern kernehuset på pæren og skær den i små tern. Vend pæreternene med honning og citron.
  10. 10.Fordel pæreternene over panna cottaen og server straks!