Overskudskage med jordbær, rabarber og rosa peber
DESSERT

Overskudskage med jordbær, rabarber og rosa peber

Smagen af sommer finder du i denne kage med røde bær og rabarber. Den smager ekstra godt med en klat creme fraiche til - den fede, selvfølgelig. 
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g jordbær, evt. frost
350 g rabarberstilke, evt. frost
1 tsk. rosa peber (kan udelades)
1 stk. vaniljestang
100 g koldt smør
100 g sukker, fint rørsukker eller muscovadosukker
100 g hvedemel

Tilbehør

- flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du

  1. 1
    Snit rabarberne i skiver på ½ cm.
  2. 2
    Skyl og nip jordbær, halver de store.
  3. 3
    Kom rabarber og jordbær i et ovnfast fad (ca. 25x15 cm) med den rosa peber, knus den mellem fingrene.
  4. 4
    Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud.
  5. 5
    Skær smør i små terninger, og kom det i en skål med vaniljekorn, sukker og mel. Smuldr hurtigt dejen sammen med fingrene, fordel den over frugten.
  6. 6
    Bag kagen ved 175 grader med varmluft eller 200 grader uden varmluft i ca. 40 minutter, til dejen er sprød og gylden.
  7. 7
    Server med flødeskum eller vaniljeis. Uhmmm…