Millionbøf med kokos og sprødt grønt
AFTENSMAD

Millionbøf med kokos og sprødt grønt

En cremet og ultrahurtig aftensmad med masser af smag. Der er mere substans i retten, når det hakkede kød ikke er fuldstændig findelt. Varier gerne retten med forskellige sprøde grøntsager f.eks. broccoli i stedet for ærter.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 spsk. neutral olie
400 g hakket svinekød
3 stk. små porrer
2 fed hvidløg, revet eller presset
4 tsk. rød eller gul karrypasta
2 dl. kokosmælk
1 dl. vand, kan evt. udelades
- saften af 1 lime
1 tsk. thailandsk fiskesauce
g slikærter eller sugar snaps
- salt
- Evt. lidt sukker

Mangosalat

1 stk. frisk mango
- saften af en halv lime
2 spsk. saltede peanuts, hakkede
- frisk koriander til drys

Tilbehør

- kogte nudler, gerne fuldkorn

Sådan gør du

  1. 1
    Bland alle ingredienserne til mangosalaten i en skål. Stil den til side og lav imens resten af retten.
  2. 2
    Varm olien i en wok eller sauterpande op og kom kødet på i én stor klump. Lad det brune over høj varme på den ene side, inden du bryder klumpen i mindre stykker og uden du hakker den helt til millionbøf.
  3. 3
    Tilsæt porrer, hvidløg, karrypasta, kokosmælk og vand. Lad det simre over middel varme i 5 min.
  4. 4
    Vend slikærter i, varm retten igennem og smag til med limesaft, fiskesauce, salt og evt. sukker.
  5. 5
    Server straks sammen med kogte nudler, mangosalaten og et drys koriander.

Tip!

Brug karrypulver sammen med 1 tsk. friskrevet ingefær i stedet for karrypasta. Udelad nudlerne og server i stedet kogte ris eller brød til retten.