Matjessild og pocheret æg med spinat

God anledning til at koge de lækre pocherede æg. Flot farvespil fra æg, rødbeder og spinat
Matjessild og pocheret æg med spinat
  • 4 Personer

Ingredienser

1.5 l. vand
4 tsk. hvidvinseddike
1 tsk. fint salt
4 stk store æg
2 skiver rugbrød
lidt olie

150 g frisk spinat
4 stk matjessildefileter
lidt syltede rødbeder
- dild

Sådan gør du

  1. 1.Sæt en bred gryde med vand over. Tag en hulske frem.  
  2. 2.Kom eddike og salt i det kogende vand.  Skru ned, så vandet kun simrer.
  3. 3.Knæk ægget i en lille kop.  
  4. 4.Hæld nu forsigtigt ægget i vandet. Saml det let med hulskeen.   
  5. 5.Du kan pochere 2 æg ad gangen.  Lad dem simre i cirka 3 minutter.
  6. 6.Tag æggene op med hulske.   
  7. 7.Skær brødet i tern, og rist det i lidt olie.  
  8. 8.Anret spinaten på 4 tallerkener.  
  9. 9.Server med matjessild, æg,  croutoner, rødbeder og dild.