Mandelstegt fisk med stegte citroner
FISK

Mandelstegt fisk med stegte citroner

Servér kartofler eller bare brød til og gerne en stor, fyldig salat.  
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g fisk mørksejfiskefilet eller anden torskefisk
- salt
2 stk. citroner
1 dl. mel
2 stk. piskede æg
100 g ristede mandelflager
- olivenolie og smør til stegningen
- bundt asparges et stort bundt
- kogende vand
- salt
- smør

Sådan gør du

  1. 1
    Skær fisken i portionsstykker. Tjek, at den er fri for ben og skind. Krydr den med salt.  
  2. 2
    Halvér citronerne, og steg dem på en tør, varm stegepande med skærefladen nedad, til de er gyldne.  
  3. 3
    Vend fisken i mel, pisket æg og til sidst fint hakkede mandler.  
  4. 4
    Steg fisken i olie på en stor, varm pande ved middel varme, så den ikke brænder.  
  5. 5
    Steg den i ca. 4 minutter på hver side, eller til den er gennemtilberedt. Krydr med salt.  
  6. 6
    Knæk imens enderne af aspargesene, og damp dem under låg i 2-3 dl kogende, saltet vand tilsat 1-2 tsk. smør, i ca. 1 minut. Dryp dem af.
  7. 7
    Servér fisken med asparges, saft af varm citronsaft og evt. kogte kartofler eller godt brød og smør.