Lun bønnesalat med krydret pølse og frisk tomat
SALATER

Lun bønnesalat med krydret pølse og frisk tomat

Lækker, lun salat med stegt pølse, karamelliserede løg og friske tomater, som smager skønt både til frokost og aftensmad.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olivenolie
2 stk. rødløg i tynde skiver
2 fed hvidløg i tynd skive
150 g tør chorizopølse i mundrette stykker
3 tsk. stærk paprika
250 g tomater i mundrette stykker
2 dåser butter beans (ca. 500 g), drænet
2 spsk. hvidvinseddike
- salt og peber
stk. revet skal af økologisk citron
1 stk. courgette
1 bundt frisk basilikum

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien på en pande, og steg rødløg og chorizo over middel varme i 4-5 min. til gyldent.
  2. 2
    Tilsæt paprika, tomater, butter beans og hvidvinseddike. Lad det hele simre i 4-5 min.
  3. 3
    Skær courgetten i tynde strimler med en tyndskræller eller en normal kartoffelskræller, og tag panden af varmen.
  4. 4
    Vend citronskal i, og smag til med salt og peber. Pynt med courgette og frisk basilikum, og server straks.

Tip!

Prøv andre typer bælgfrugter, f.eks. kidneybønner eller linser. Brug en god bacon i stedet for krydret pølse.