Luksuskoldskål med jordbær & hyldeblomst

Vi gør koldskålen ekstra lækker med lidt let flødeskum. Det giver en tyk, luftig og cremet koldskål. Serveres som dessert i små skåle med masser af friske, modne jordbær og et drys friske hyldeblomster på toppen.
Luksuskoldskål med jordbær & hyldeblomst
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Koldskål

3 stk æggeblommer
2 spsk. sukker
stk. korn fra vaniljestang
2 dl. ymer eller A38
l. Kærnemælk
1 dl. fløde
4 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
stk. økologisk citron (revet skal + saft)
lidt jordbær

Sådan gør du

  1. 1.Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i et par minutter, til det er lyst og luftigt. Rør ymer og kærnemælk i. Pisk fløden til blødt, let skum og vend det heri.
  2. 2.Smag til med hyldeblomstsaft og citron. Sæt koldskålen på køl indtil servering.
  3. 3.Server koldskålen toppet med friske jordbær og lidt hyldeblomster.

Tip!

Når det ikke er sæson for hyldeblomster, så smag koldskålen til med stødt kardemomme i stedet for. Start med ca. ½ tsk. og smag til dig frem. Koldskålen kan også serveres med kammerjunkere, knuste småkager eller tvebakker.