Luftig hindbærkoldskål med mandelkammerjunkere

Koldskål er en ægte klassiker, her i en ny version med frisk hindbærsmag, serveret med sprøde, hjemmebagte mandelkammerjunkere og luftig skum på toppen.
Luftig hindbærkoldskål med mandelkammerjunkere
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Kammerjunkere

75 g koldt smør i tern
100 g mandelmel eller finmalede mandler
50 g rørsukker
50 g hvedemel
3 spsk. havregryn
tsk. kardemomme (kan udelades)
1 tsk. salt
1 stk. æg, str. M/L

Hindbærkoldskål

2 stk æg, delt i blommer og hvider
3 spsk. sukker, efter smag
stk. vaniljestang (kornene herfra)
stk. citron eller lime, økologiske, saften efter smag
200 g hindbær, friske og frosne
300 g ymer eller A38
l. Kærnemælk
4 spsk. flormelis
- Blandede, friske bær og rød surkløver til pynt

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft. 
  2. 2.Ælt alle ingredienserne til kammerjunkerne sammen. Rul dejen til små kugler (40-50 stk.), sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pres dem let flade. Bag kammerjunkerne i ca. 20-25 min., til de er gyldne i kanten. Lad kammerjunkerne køle helt af inden servering.  
  3. 3.Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker, vaniljekorn (gem lidt til skummet) og citronskal i et par minutter, til det er lyst og luftigt.
  4. 4.Mos eller blend hindbærrene og rør dem i æggeblommerne, sammen med ymer og kærnemælk. Smag evt. til med ekstra sukker og citronsaft. Sæt koldskålen på køl indtil servering.  
  5. 5.Pisk imens æggehviderne stive med en knivspids salt. Tilsæt flormelis, vanilje og pisk videre i 2-3 min., til skummet er blankt og sejt. Smag evt. også skummet til med lidt revet citronskal.  
  6. 6.Server koldskålen i afkølede skåle med en skefuld skum, knuste kammerjunkere og evt. friske bær.

Tip!

Koldskålen kan også serveres med kokosflager eller ristede havregryn i stedet for skum og kammerjunkere.