Lille smørrebrødslagkage med varmrøget laks
AFTENSMAD

Lille smørrebrødslagkage med varmrøget laks

Sådan har du nok ikke fået smørrebrød før! Når du har lavet lakselagkagerne, kan du gemme det overskydende brød til hjemmelavet müsli og/eller brødcroutoner. 
  • 6 Personer

Ingredienser

18 stk. skiver lyst toastbrød
1 dl. piske-fløde
150 g varmrøget laks
4 spsk. græsk yoghurt
1 stk. lille syltet agurk
stk. æble
1 stk. skalotteløg
- salt og peber
dl. piske-fløde
dl. mayonnaise
1 dl. hakket dild
4 stk. skiver koldrøget laks
1 stk. citron
1 stk. agurk
- dildstilke

Sådan gør du

  1. 1
    Brug en rund udstikker eller et glas og lav runde små brød.
  2. 2
    Du skal bruge i alt 36 runde skiver.
  3. 3
    Pisk 1 dl fløde fra fyldet og ½ dl fløde fra pyntet sammen til skum i en skål.
  4. 4
    Kom 1/3 af skummet op i en anden skål. Det skal bruges til pynt.
  5. 5
    Mos laksen, og vend med flødeskummet.
  6. 6
    Vend yoghurten i.
  7. 7
    Hak syltet agurk, æble samt løg fint, og vend med laksen.
  8. 8
    Smag til med salt og peber.
  9. 9
    Nu skal fyldet og bundene lægges i lag som små lagkager.
  10. 10
    Intet fyld på øverste bund.
  11. 11
    Pynt: Tag skålen med den ½ dl flødeskum, og rør med mayonnaise.
  12. 12
    Smør cremen rundt om og på toppen af de små lagkager.
  13. 13
    Det er lidt fedtet, så arbejd på et stykke bagepapir, som du siden smider ud.
  14. 14
    Rul kanterne i dild, eller drys det på.
  15. 15
    Stil nu lagkagerne på et serveringsfad.
  16. 16
    Pynt med tynde skiver agurk og citron samt mindre stykker laks og dild.
  17. 17
    Stil i køleskab.
  18. 18
    Tag ud ca. 15 minutter før de skal spises.