Lille smørrebrødslagkage med varmrøget laks
- 6 Personer
Ingredienser
18 stk. | skiver lyst toastbrød |
1 dl. | piske-fløde |
150 g | varmrøget laks |
4 spsk. | græsk yoghurt |
1 stk. | lille syltet agurk |
stk. | æble |
1 stk. | skalotteløg |
- | salt og peber |
dl. | piske-fløde |
dl. | mayonnaise |
1 dl. | hakket dild |
4 stk. | skiver koldrøget laks |
1 stk. | citron |
1 stk. | agurk |
- | dildstilke |
Sådan gør du
-
1Brug en rund udstikker eller et glas og lav runde små brød.
-
2Du skal bruge i alt 36 runde skiver.
-
3Pisk 1 dl fløde fra fyldet og ½ dl fløde fra pyntet sammen til skum i en skål.
-
4Kom 1/3 af skummet op i en anden skål. Det skal bruges til pynt.
-
5Mos laksen, og vend med flødeskummet.
-
6Vend yoghurten i.
-
7Hak syltet agurk, æble samt løg fint, og vend med laksen.
-
8Smag til med salt og peber.
-
9Nu skal fyldet og bundene lægges i lag som små lagkager.
-
10Intet fyld på øverste bund.
-
11Pynt: Tag skålen med den ½ dl flødeskum, og rør med mayonnaise.
-
12Smør cremen rundt om og på toppen af de små lagkager.
-
13Det er lidt fedtet, så arbejd på et stykke bagepapir, som du siden smider ud.
-
14Rul kanterne i dild, eller drys det på.
-
15Stil nu lagkagerne på et serveringsfad.
-
16Pynt med tynde skiver agurk og citron samt mindre stykker laks og dild.
-
17Stil i køleskab.
-
18Tag ud ca. 15 minutter før de skal spises.