Langtidsstegt and med søde kartofler

And med søde kartofler til afveksling fra de brunede og syrlig kålsalat i stedet for rødkål. Til Mortens Aften og alle andre aftener, hvor du har lyst til and.
Langtidsstegt and med søde kartofler
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. and
- salt og sort peber
1 stk. 
æble
1 stk. økologisk lime
2 stk stilk timian
1 spsk. honning
1 tsk. balsamico
4 stk søde kartofler
- olie

4 stk porrer
1 stk. spidskål
1 spsk. fint salt
2 spsk. honning
1 tsk. hvidvinseddike
1 stk. granatæble
1 dl. sky
1 dl. hvidvin
2 dl. piskefløde
- sojasauce

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 120 grader.
  2. 2.Dup anden tør, og drys med salt og peber, både indvendig og udvendig.
  3. 3.Skær æble og lime i mindre stykker, og kom dem i anden sammen med timian. Luk evt. med en kødnål. Læg anden i en ildfast form, og steg den i 5-6 timer, til den er gennemstegt.
  4. 4.Tag anden ud af ovnen, og skru op til 200 grader varmluft. Pensl anden med glasering, og lad den blive godt gylden og fin i ovnen. Hæld skyen fra til sauce.
  5. 5.Skræl kartofler, og skær dem i to dele. Skær kartoflerne i skiver som hasselback-kartofler, og sæt dem på en bradepande. Krydr dem med salt og peber, og pensl dem med olie. Bag kartoflerne møre ved 200 grader varmluft. Kig efter 25 minutter. Kog porrerne møre i cirka 6-7 minutter.
  6. 6.Skær kålen fint, og vend den med salt i en skål. Lad den stå i 10 minutter. Knus nu kålen med hænderne, og skyl saltet fra. Vend kålen med honning, eddike og kerner fra granatæblet.
  7. 7.Kom sky og vin i en lille gryde, og lad det simre i 5 minutter. Kom fløde heri, kog det op, og smag til med sojasauce. Server saucen til and, kål og kartofler.