Lammegryde a la Marokko
SIMREMAD

Lammegryde a la Marokko

Med marokkansk krydderblanding, dadler og couscous.
  • 8 Personer

Ingredienser

1.8 kg lammekølle
- Lidt salt og peber
4 stk. fed hvidløg
0.5 dl. friskhakket koriander
0.5 dl. friskhakket persille
1 spsk. ras el hanout
0.5 dl. olivenolie
4 stk. løg
500 g gulerødder
15 g smør
1 dl. hakkede mandler
8 stk. dadler
3 dl. couscous

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.  
  2. 2
     Skær kødet fra benet, og skær det i ca. 5 x 5 cm store humpler. Læg kødet i bunden af en gryde, og drys med salt og peber.  
  3. 3
    Kom hakket hvidløg, krydderier og olie i en skål, og bland det rundt. Vend nu krydderiblandingen med kødet i gryden. Læg pillede hvidløg ned mellem kødet. Sæt gryden i ovnen, og lad kødet stege i 1 time.  
  4. 4
    Tag et stykke kød op, og se, om det er mørt og gennemstegt. Hvis ikke, skal det lige have lidt mere.   
  5. 5
    Rist hele gulerødder i smør. Drys mandler over, og rist gulerødderne videre, til de er møre. Vend dem med dadler.  
  6. 6
    Kog eller damp couscous efter anvisning på pakken. Server lam og løg med sky til couscous og gulerødder.