Lammegryde a la Marokko

Med marokkansk krydderblanding, dadler og couscous.
Lammegryde a la Marokko
  • 8 Personer

Ingredienser

1.8 kg lammekølle
- Lidt salt og peber
4 stk fed hvidløg
0.5 dl. friskhakket koriander
0.5 dl. friskhakket persille
1 spsk. ras el hanout
0.5 dl. olivenolie
4 stk løg
500 g gulerødder
15 g smør

1 dl. hakkede mandler
8 stk dadler
3 dl. couscous

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader.  
  2. 2. Skær kødet fra benet, og skær det i ca. 5 x 5 cm store humpler. Læg kødet i bunden af en gryde, og drys med salt og peber.  
  3. 3.Kom hakket hvidløg, krydderier og olie i en skål, og bland det rundt. Vend nu krydderiblandingen med kødet i gryden. Læg pillede hvidløg ned mellem kødet. Sæt gryden i ovnen, og lad kødet stege i 1 time.  
  4. 4.Tag et stykke kød op, og se, om det er mørt og gennemstegt. Hvis ikke, skal det lige have lidt mere.   
  5. 5.Rist hele gulerødder i smør. Drys mandler over, og rist gulerødderne videre, til de er møre. Vend dem med dadler.  
  6. 6.Kog eller damp couscous efter anvisning på pakken. Server lam og løg med sky til couscous og gulerødder.