Laks med tomat og mandler
- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | tomater |
2 stk. | røde pebre, ca. 300 g |
1 stk. | rød chili (kan udelades) |
3 tsk. | salt |
1 tsk. | olivenolie |
600 g | fersk laks |
25 g | mandel |
2 stk. | forårsløg |
1 bundt | dild (kan udelades) |
Sådan gør du
-
1Vask tomaterne og skær dem i kvarte.
-
2Vask pebre og evt. chili og rens for kerner. Skær pebre i tern – ca. 1x1 centimeter, hak evt. chili fint og bland med tomater og salt.
-
3Smør et ovnfast fad med olie. Læg laksen i fadet og fordel tomat-peberblanding ovenpå.
-
4Bag midt i ovnen ved 200 grader i ca. en halv time.
-
5Hæld mandlerne over med rigeligt kogende vand. Lad dem trække i vandet i 5-10 minutter.
-
6Smut dem, skyl og tør dem.
-
7Rens forårsløg og skær dem i ca. 5 millimeter tynde skiver.
-
8Skyl evt. dild og snit/klip det fint.
-
9Drys retten med mandler, forårsløg og evt. dild og server med (nye) små kartofler eller pasta.
Tip!
Grønt/frugt – ca. 325 gram/person