Labneh

Du bliver med garanti forelsket i disse små yoghurtboller. Spis dem i stedet for feta, server dem som et nyt indslag på ostebordet, eller nyd et par stykker på morgenmadstallerknen med æg og tomat
Labneh
  • 8 Personer

Ingredienser

1000 g græsk yoghurt
2 tsk. groft salt
- En lille håndfuld peberkorn
- En potte frisk mynte
3 fed pillet hvidløg
3 dl. god olivenolie
- + lidt spiritus (gin eller vodka) til sterilisering af glas
- Sylteklæde/musselinklæde
- skål
- ske
- sylteglas/henkogningsglas

Sådan gør du

  1. 1.Udblød klædet i kogende vand.
  2. 2.Rør yoghurten med salt og peberkorn i en skål.
  3. 3.Bred klædet ud på et fad eller lignende, og hæld yoghurtblandingen op på klædet. Saml siderne, og dan en bylt af klædet, bind en snor om, og hæng bylten i et stativ eller på en knage på køkkenlågen – stil en stor skål nedenunder, sådan at vallen kan løbe heri.
  4. 4.Lad yoghurten hænge i to dage, til den ikke drypper længere.
  5. 5.Rengør syltetøjsglassene med kogt vand og derefter med en sjat spiritus – husk at skru låget på, når du ryster spiritussen i glassene, sådan at låget også steriliseres.
  6. 6.Hak mynten meget fint.
  7. 7.Form nu små boller af ostemassen ved hjælp af en spiseske og håndfladerne, og rul dem i mynten. Kom bollerne i glassene, efterhånden som du bliver færdig. Kom hvidløgene i, og hæld til sidst olivenolie over, sådan at det dækker bollerne, og skru lågene på. Opbevar labneh på køl. De holder sig friske et par måneder