Kylling med fennikel og sprød salvie

I en stegeso smelter smagen fra ingredienserne sammen. Nyd denne lækre efterårsret med kylling
Kylling med fennikel og sprød salvie
  • 4 Personer

Hovedretten

3 stk kyllingeoverlår
2 spsk. olivenolie
400 g persillerødder
2 stk fennikel
4 stk 
skalotteløg
1 tsk. citrontimian
2.5 dl. hvidvin
75 g smør

20 stk friske salvieblade

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 150 grader.
  2. 2.Krydr overlårene med salt og peber. Brun dem i olie på en pande, til de er gyldne. Tag dem af, og brun grøntsagerne let. 
  3. 3.Kom grøntsager og kød i en stegeso eller et ovnfast  fad. Hæld hvidvin over, så der står 1-2 cm i bunden af fadet, og krydr med ekstra salt og peber og citrontimian. Læg låg på og sæt den i ovnen i ca. 2 timer, til kyllingen er smørmør. 
  4. 4.Kom salvie i en gryde med smørret og lad det simre over lav/middel varme, til smørret er let brunt og salviebladene sprøde. Tag gryden af varmen. 
  5. 5.Tag kyllingen op, og lad den trække. Hæld evt. væden fra, og kog den ind til sauce. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Lad imens grøntsagerne få 5-10 min. under ovnens grill, til de også er gyldne.
  6. 6.Anret kyllingen sammen med grøntsager og evt. lidt sauce og en skefuld salvieblade og smør på toppen.

Tip!

Tilbehøret kan være groft brød eller pasta