Krydret tærte med lam og spinat

Rigelig med soltørrede tomater og varme krydderier giver denne lammetærte masser af smag – server den lun, som en del af en påskefrokost.
Krydret tærte med lam og spinat
  • 8 Personer

Dej

150 g hvedemel
25 g groft mel, f.eks. grahamsmel
1 tsk. salt
50 g koldt smør
2 spsk. yoghurt naturel
1 spsk. koldt vand, til at samle dejen

Fyld

1 spsk. olivenolie
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. tørret chili (ca.)
1 fed hvidløg, fintrevet
400 g hakket lammekød
6 tsk. forårsløg, grofthakkede
100 g soltørrede tomater, grofthakkede
3 stk æg
175 g græsk yoghurt
3 spsk. Mælk eller fløde
1 tsk. salt
- friskkværnet peber
75 g revet ost eller cremet feta
150 g spinat

Tilbehør

- En god grøn salat

Sådan gør du

  1. 1.Bland hvedemel, grovmel og salt i en skål. Smuldr smørret i melet og saml dejen med yoghurt og 1 spsk. vand af gangen. Lad dejen hvile på køl i 15 min.
  2. 2.Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Prik den med en gaffel. Forbag dejen i 10 min.
  3. 3.Varm imens olien op på en pande. Steg krydderierne i 1 min til de bruser let og dufter, tilsæt lammekødet og steg det gyldent i 3-4 min. Kom forårsløg og soltørrede ved og lad det stege yderligere 2-3min.
  4. 4.Pisk æg, yoghurt, mælk, salt og peber sammen i en skål. Blancher spinaten i et halvt minut, før den afdryppes og vendes i tærten med resten af fyldet. Fordel kødet over tærtebunden og hæld æggemassen over. Drys med til slut med ost.
  5. 5.Bag tærten i ovnen i ca.30 min til den er gylden og fast. Lad tærten køle lidt ned inden servering.

Tip!

Bag tærten et par dage inden servering og frys den ned. Tag den ud et par timer inden servering og lun den i ovnen ved 150C. Har du en rest kold lammekød tilbage, så skær den i små tern og brug det i stedet for hakket lammekød.