Kransekagetårn

Samvirkes madskribent Maria Meldgaard laver et festligt kransekagetårn til for eksempel forårets konfimationer.
Kransekagetårn
  • 8 Personer

Ingredienser

50 g mandel
1 dl. sukker
1 stk. æggehvide
259 g marcipan
- Flormelis til udrulning
2 dl. flormelis
stk. æggehvide
0.5 tsk. hvidvinseddike

Sådan gør du

  1. 1.Blend mandler og sukker i en blender, til massen bliver helt fin. Kom æggehviden i og bland den med mandelmassen.
  2. 2.Kom hele massen i en skål, og ælt den sammen med marcipanen.
  3. 3.Del portionen i to. Drys flormelis på bordet.
  4. 4.Rul to fingertykke pølser. Skær længder på 13, 15, 17 cm osv.
  5. 5.Gem lidt til en kugle, der trykkes flad til låg på toppen af kagen.
  6. 6.Bag ringene højt i ovnen 10 min. på 200 grader og køl dem af.
  7. 7.Bland en tyk glasur af flormelis, æggehvide og eddike.
  8. 8.Fyld glasuren i en plastpose og klip et lille hul. Læg den største ring på serverings­fadet og dekorer ringene efter tur.