Kold pasta med kærnemælksdressing, skaldyr og urter

Glem alt om klistrede pastasalater. Denne kolde pastaservering er frisk og let i smagen. Dressingen er tyndere end de gængse og giver en god, syrlig smag til de friske grøntsager og skaldyr.
Kold pasta med kærnemælksdressing, skaldyr og urter
  • 4 Personer

Ingredienser

175 g pasta, gerne conchiglie (den muslingeformede)
1 spsk. god mayonnaise
1 dl. Kærnemælk
- et par dråber tabasco
- saften af 1⁄2 citron
1 stk. fennikel eller 125 g friske, grønne asparges
10 stk radisser
200 g rejer, krebsehaler og/eller hummerkød (evt. optøede)
1 stk. lille potte purløg, finthakket
1 stk. lille potte dild, finthakket (alternativt karse)
- salt og peber
- ekstra urter til drys

Sådan gør du

  1. 1.Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad pastaen køle helt af.
  2. 2.Lav imens dressingen ved at piske mayonnaisen sammen med kærnemælken lidt ad gangen. Smag til med tabaso og citronsaft.
  3. 3.Skær fennikel og radisser i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern.
  4. 4.Vend pasta, fennikel, radisser, skaldyr og urter med dressingen. Smag til med salt, peber og evt. mere kærnemælk, citronsaft og/eller tabasco.
  5. 5.Drys med urter og server.