Kartoffel- og porresuppe med citrontimian

Moderne version af vinterklassikeren, der giver kartoflerne ben at gå på. Lækkert modspil af citrontimian, grønkålschips og karse
Kartoffel- og porresuppe med citrontimian
  • 4 Personer

Ingredienser

2 tsk. smør

0.5 stk. løg
2 stk fed hvidløg
2 stk porrer
7 dl. hønse- eller grøntsagsbouillon
800 g bagekartofler
2 stk kvist citrontimian
2 dl. sødmælk
lidt hvidvinseddike
lidt Lidt salt og peber
4 stk friske grønkålsblade
lidt olie

lidt karse

Sådan gør du

  1. 1.Varm smørret i en gryde, og steg løg og hvidløg klare og let møre.   
  2. 2.Tilsæt porrer og steg yderligere et par minutter.Hæld bouillon på og tilsæt kartofler.   
  3. 3.Lad det simre over middel varme i ca. 25 min., til kartoflerne er møre. Tag lidt af væsken fra, og blend suppen med mælk eller fløde. Juster konsistensen med kogevandet.  
  4. 4.Smag suppen til med salt, peber og eddike, lidt ad gangen.   
  5. 5.Server suppen varm med sprøde grønkålschips, friskklippet karse og evt. lidt olivenolie.