Karrymayo

Til den klassiske æggemad med karsedrys. Kan også bruges som tilbehør til helstegt kylling
Karrymayo
  • 6 Personer

Basismayo

2 stk æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinsedikke
2 dl. neutral olie
lidt friskkværnet peber

Karrymayo

2 dl. mayonnaise
1 tsk. karry
2 knsp. gurkemeje
0.25 stk. sukker


0.5 stk. lime (saften)

Sådan gør du

  1. 1.Begynd med basismayoKom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.   
  2. 2.Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.  
  3. 3.Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.  
  4. 4.Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.  
  5. 5.Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.   
  6. 6.Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.   
  7. 7.Rør mayonnaisen sammen med karry, gurkemeje, sukker og lime.   
  8. 8.Smag herefter til med ekstra karry og evt. lidt salt, hvis nødvendigt.  
  9. 9.Lad gerne mayoen trække et par timer eller natten over på køl, det gør smagen rundere.   
  10. 10.Brug karrymayo som smørelse i sandwich, topping på æggemadder og tilbehør til helstegt kylling.