Kåldolmere med svamp og okse

Kålklassikeren fyldes med en farsblanding af løg, oksekød og svampe. Bag dolmerne i en smurt ildfast form, så holder de på formerne.
Kåldolmere med svamp og okse
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. rødkål
400 g hakket oksekød(6-8%)
1 tsk. løg
150 g svampe
1 stk. æg

1 dl. piskefløde
2 spsk. sojasauce
1 spsk. friskhakket timian
- knust peber
2 spsk. olie

300 g sorte fuldkornsris
1 stk. hokkaido græskar
lidt olie

- salt

Sådan gør du

  1. 1.Sæt en stor gryde med letsaltet vand over.  
  2. 2.Sæt ovnen på 200 grader.  
  3. 3.Skær stokken ud af kålen, og løsn cirka 12 kålblade. Skær lidt af den bredeste stilk fra hvert blad. Giv kålbladene et opkog i et minut, tag dem op og afdryp dem.  
  4. 4.Kom kød i en skål. Hak løg og svamp fint, og bland farsen sammen, og bland farsen med æg, piskefløde, timian og sojasauce.
  5. 5.Læg fars på hvert kålblad. Fold bladet om farsen, og rul det sammen.  
  6. 6. Hvis bladene ikke er meget store, er det godt at lukke dem med halve trægrillspyd.  
  7. 7.Læg dem i en smurt ildfast form, og dryp olie henover. Bag kåldolmerne i cirka 35 minutter. Dæk dem med alufolie, hvis de bliver for mørke.  
  8. 8.Kog risene efter anvisning.  
  9. 9.Skær hokkaidogræskar i tynde både, og steg dem møre i olie på en pande. Krydr med salt.  
  10. 10.Server kåldolmerne med ris og græskar.  

Tip!

Skift halvdelen af kødet ud med kogt ris.