Kaffemousse
DESSERT

Kaffemousse

Perfekt dessert for os kaffeelskere. Den kan forberedes i forvejen og vente i køleskabet, mens du venter på gæsterne.
  • 6 Personer

Ingredienser

1 dl. sukker
1.5 dl. vand
5 spsk. nescafé
5 blade husblas
4.5 stk. pasteuriserede æggehvider
5 dl. piske-fløde
6 stk. chokoladeovertrukne mandler

Sådan gør du

  1. 1
    Udblød husblas efter anvisning på emballagen.
  2. 2
    Kom sukker, vand og kaffe i en gryde.
  3. 3
    Kog op, og tag fra varmen.
  4. 4
    Tag husblas op af vandet, og kom det i gryden, imens du rører rundt med piskeris.
  5. 5
    Lad blandingen køle godt af, den må ikke blive helt kold og stivnet.
  6. 6
    Pisk æggehvider til skum. Pisk fløden til skum, og vend sammen.
  7. 7
    Rør kaffen godt igennem, og rør den med flødeblandingen.
  8. 8
    Kom i en stor skål eller i portionsstore skåle, sæt på køl i 2-3 timer.
  9. 9
    Server toppet med chokoladeovertrukne mandler.