Kaffemousse

Perfekt dessert for os kaffeelskere. Den kan forberedes i forvejen og vente i køleskabet, mens du venter på gæsterne.
Kaffemousse
  • 6 Personer

Ingredienser

1 dl. sukker
1.5 dl. vand
5 spsk. nescafé
5 blade husblas
4.5 stk pasteuriserede æggehvider
5 dl. piske-fløde
6 stk chokoladeovertrukne mandler

Sådan gør du

  1. 1.Udblød husblas efter anvisning på emballagen.
  2. 2.Kom sukker, vand og kaffe i en gryde.
  3. 3.Kog op, og tag fra varmen.
  4. 4.Tag husblas op af vandet, og kom det i gryden, imens du rører rundt med piskeris.
  5. 5.Lad blandingen køle godt af, den må ikke blive helt kold og stivnet.
  6. 6.Pisk æggehvider til skum. Pisk fløden til skum, og vend sammen.
  7. 7.Rør kaffen godt igennem, og rør den med flødeblandingen.
  8. 8.Kom i en stor skål eller i portionsstore skåle, sæt på køl i 2-3 timer.
  9. 9.Server toppet med chokoladeovertrukne mandler.