Julekage med nødder og appelsin

Bag kagen dagen før, så smager den nemlig endnu bedre. Pak rester ind i film, så holder kagen sig saftig i mindst en uge.
Julekage med nødder og appelsin
  • 4 Personer

Kage

250 g blødt smør
280 g kokossukker
220 g alm. sukker
5 stk æg
300 g hvedemel
100 g mandelmel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
200 g nødder, f.eks. pekan- og hasselnød
- Revet skal fra 1 økologisk appelsin

Glasur

1 stk. pasteuriseret æggehvide (1½ hvide)
4 dl. flormelis

Pynt

- Gojibær, pecannødder, hakkede hasselnødder

Sådan gør du

  1. 1.Tag smør og æg ud af køleskabet, 30 minutter før du skal bage.
  2. 2.Sæt ovnen på 165 grader.
  3. 3.Rør smør og sukker sammen i en skål. Pisk et æg ad gangen i dejen, og pisk til en jævn dej.
  4. 4.Kom mel, mandelmel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og bland det sammen.
  5. 5.Hak nødder groft, og vend dem i melet. Kom melet i dejen, og rør godt rundt. Vend fintrevet appelsinskal i dejen.
  6. 6.Smør en springform på 24-26 cm i diameter med smør, og drys med mel.
  7. 7.Kom dejen heri, og glat ud.
  8. 8.Bag kagen midt i ovnen i 1½ time. Tag den ud, og afkøl den helt på en rist. Sæt kagen på et serveringsfad.
  9. 9.Kom æggehvide og flormelis i en skål, og pisk det sammen med et piskeris.
  10. 10.Smør glasur på kagen, og pynt. Lad kagen stå og samle sig til dagen efter. Server den i mindre skiver.