Islagkage

Blød og cremet flødeis med nutella og sprød bund af nødder og kiks. Simpel at lave, men imponerende på bordet, når noget skal fejres, eller der er gæster i huset!
Islagkage
  • 6 Personer

Ingredienser

75 g havre,- vanilje,- eller kakaokiks
50 g hakkede hasselnødder
65 g smør

2 spsk. muscovadosukker eller brun farin
1 nip salt
3 stk æggeblommer
2 spsk. rørsukker
1.5 spsk. mørk sirup
1 nip flagesalt
4 spsk. nutella
2.5 tsk. coop piskefløde
2 tsk. kakaopulver
- mælkechokolade, smeltet/tempereret
- blåbær
- hakkede hasselnødder

Sådan gør du

  1. 1.Kom kiks og nødder i en frysepose, og knus dem med en kagerulle. Bland dem med det smeltede smør. Pres blandingen ud i bunden af en 18-20 cm springform, og lad den trække 10-15 min.   
  2. 2.Pisk æggeblommerne sammen med sukker, til massen er lys og luftig, ca. 3-4 min. Rør salt, Nutella og kakao i.
  3. 3.Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke så ensartet, blød og cremet.  
  4. 4.Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen og herefter mælken. Smag evt. til med ekstra kakao.  
  5. 5.Hæld ismassen over kiksebunden, og sæt den herefter i fryseren natten over. 
  6. 6.Tag den ud ca. 20 min. inden servering.