Indisk kylling med safran
AFTENSMAD

Indisk kylling med safran

Vi inviterer kyllingen med i Orientekspressen og fanger den i en eksotisk gryde med smuk og smagfuld safran.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. økologisk kylling
2 stk. løg
2 fed hvidløg
1 stk. 5 cm ingefær
50 g cashewnød
1 stk. kanelstang
1 tsk. stødt kardemomme
1 dåse kokosmælk
- safran (1 brev)
- salt og peber
1 stk. citron
3 dl. basmati ris
4 håndfulde grønne blade, spinat eller salat
1 dl. vand

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kyllingen ud i bryst, vinger og lår.
  2. 2
    Fjern skindet fra kødstykkerne.
  3. 3
    Hak løg, hvidløg og ingefær groft og kom i en blender sammen med cashewnødder og 1 dl vand. Blend til en »pestolignende« pasta. Vend kyllingen heri.
  4. 4
    Har du tid, må den gerne ligge i køleskab natten over.
  5. 5
    Varm olie i en gryde og svits kardemomme og kanelstang heri.
  6. 6
    Kom nu kyllingen heri og svits godt.
  7. 7
    Kom nu kokosmælk og smuldret safran heri.
  8. 8
    Vend rundt og krydr med salt og peber.
  9. 9
    Læg låg på og lad kyllingen simre i ca. 30 minutter, indtil den er gennemstegt.
  10. 10
    Smag til med citronsaft.
  11. 11
    Tilbered risene efter anvisning på emballagen og server dem til kyllingen, den gode sauce og lidt friske blade.