Hyldeblomstkage med citronskum

En saftig kage med en nærmest mazarinagtig konsistens og en sød, aromatisk smag af hyldeblomster.
Hyldeblomstkage med citronskum
  • 8 Personer

Ingredienser

100 g hyldeblomstrester
0.5 dl. hyldeblomstsaft
175 g smør

175 g rørsukker
3 stk æg

0.5 stang vaniljestang, kornene
75 g hvedemel
100 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
- Lidt friske sommerbær at pynte med
- hyldeblomst
150 g flødeost naturel
0.5 stk. citron
2 stk Æggehvider (pasteuriseret)
75 g flormelis

Sådan gør du

  1. 1.Blend hyldeblomstresterne sammen med hyldeblomstsaft til en ensartet mos.
  2. 2.Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vanilje i 7-10 min., til det er lyst og let.
  3. 3.Tilsæt æggene et ad gangen og pisk kort imellem hver. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt. Vend det i dejen, skiftevis med hyldeblomstmosen.
  4. 4.Fyld dejen i en smurt springform. Bag kagen i 50 min., til den er fast og gylden. Lad kagen køle helt af.
  5. 5.Lav imens citronskummet. Kom flødeosten i en skål og pisk, til den er ensartet. Pisk, i en anden skål, æggehvider og citronsaft til stift skum, tilsæt flormelis og pisk yderligere et par minutter,til skummet er blankt. Vend herefter æggehvideskummet i flødeosten og smag til med citronskal og evt. lidt mere flødeost.
  6. 6.Smør skummet på kagen lige inden servering og pynt med masser af bær og friske hyldeblomster.

Tip!

Har du ikke hyldeblomstrester, så dyp friske hyldeblomster kort i kogende vand og fortsæt som beskrevet i pkt. 1. – og er det slet ikke sæson for hyldeblomster, kan du bruge samme mængde fintrevet squash eller græskar, og revet skal af ½ citron.