Hvidkålssuppe med kålpølser

Suppen er cremet og blid og toppes med sursød og sprød hvidkål.
Hvidkålssuppe med kålpølser
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Defaults

3 stk porrer
2 stk fed presset hvidløg
- olie
stk. hvidkål, ca. 800 g
1 l. vand eller grønsagsbouillon
1 dl. piske-fløde
- salt og peber
4 stk kålpølser
2 stk håndfulde fintsnittet hvidkål
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
1 tsk. sennep
- brøndkarse

Sådan gør du

  1. 1.Skær porrerne i skiver og svits dem med hvidløg i en gryde.
  2. 2.Skær hvidkål i strimler og svits med.
  3. 3.Grøntsagerne skal ikke tage farve.
  4. 4.Kom vand eller bouillon og fløde i gryden, og lad simre under låg i 30 minutter.
  5. 5.Blend suppen cremet og smag til med salt og peber.
  6. 6.Juster konsistensen med vand eller fløde.
  7. 7.Kog pølserne, indtil de er gennemvarme.
  8. 8.Bland eddike, sukker og sennep i en lille skål og vend hvidkål heri.
  9. 9.Server suppen i store tallerkener med pølse skåret i mundrette størrelser, lidt sursød hvidkål og brøndkarse.