Hasselnøddelagkage med svesker og chokolade
BAGVæRK

Hasselnøddelagkage med svesker og chokolade

Hvis du ikke er til svesker, kan du bruge bær i stedet. Du kan også pynte lagkagen med flødeskum og friske bær på toppen, men først lige inden servering så marengsen ikke bliver blød. 
  • 8 Personer

Marengsbunde

120 g haselnød
3 stk. æggehvider
120 g flormelis
1 tsk. hvidvinseddike

Fyld

10 stk. svesker
1 dl. kogende vand
1 spsk. cognac
3 dl. piske-fløde

Topping

60 g 70% chokolade
1 tsk. frysetørret bær

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt varmluftsovnen på 175 grader.
  2. 2
    Blend hasselnødder til groft mel.
  3. 3
    Kom æggehvider og flormelis i en metal- eller glasskål, og pisk massen sammen.
  4. 4
    Kom hvidvinseddiken heri, og pisk dem til helt stift skum. Vend hasselnødblandingen i.
  5. 5
    Tag to bradepander, og dæk dem med bagepapir. Læg en spisetallerken herpå, og tegn en cirkel.
  6. 6
    Smør med lidt smør. Tag massen op med en ske, og fordel inden for cirklen.
  7. 7
    Bag bundene i 10-15 minutter, indtil de er tørre. Afkøl helt.
  8. 8
    Kom svesker i en lille skål. Overhæld dem med vand og cognac, og lad dem trække i 20 minutter.
  9. 9
    Afdryp dem, og mos/hak sveskerne fint.
  10. 10
    Pisk fløden til skum, og vend skum med svesker.
  11. 11
    Læg lagkagen sammen.
  12. 12
    Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovn, og dekorer din kage. Drys eventuelt med lidt frysetørrede bær. Server kagen kølig.