Grillede auberginer i olie
FROKOST

Grillede auberginer i olie

At åbne sådan et glas med grillede auberginer er som at hensætte sig til sydens sol og sommer. Lad dem være stjernen i en sprød salat både sommer og vinter.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. auberginer
2 tsk. groft salt
1.5 dl. olivenolie + til at hælde over de grillede auberginer
2 fed hvidløg
1 stk. økologisk citron
- peber
1 tsk. basilikum
1 tsk. oregano
- Frisk basilikum, en god håndfuld

Sådan gør du

  1. 1
    Skær auberginen i skiver, og bred dem ud på et skærebræt. Salt dem med rigeligt groft salt for at trække væden ud af dem, lad det trække i ca. 20 min., skyl herefter saltet af og dup dem tørre.
  2. 2
    Rør marinaden af olie, de tørre krydderier, saft af citronen + skallen af halvdelen af citronen og pressede hvidløgsfed. Kom aubergineskiverne i en frysepose, og h ld marinaden heri. Ryst posen, og kom den på køl i et par timer for at marinaden kan trække ind i aubergineskiverne.
  3. 3
    Grill nu aubergineskiverne på grillen eller på en grillpande, til de får grillstriber og bliver let sprøde. Pas på de ikke branker.
  4. 4
    Kom de grillede aubergineskiver i det rengjorte sylteglas, kom friske basilikumblade ved og top med olivenolie, til det dækker. Skru låget på, og opbevar dem på køl, eller mørkt og køligt.