Gratinerede jomfruhummere med mandel og peberrod
FORRET

Gratinerede jomfruhummere med mandel og peberrod

Serveres med butterbeans i avocadomos, ajvar creme, grøn salat og godt brød.
  • 4 Personer

Ingredienser

700 g jomfruhummer Optøede fra frost
30 g smør
50 g mandelflager (til pynt)
1 dl. persille
1 spsk. frisk peberrod
1 dåse butter beans
1 stk. avokado Beregnet ud fra en stor avokado
2 tsk. citronsaft
1 spsk. dild (finthakket)
lidt Lidt salt og peber
3 dl. ajvar
0.5 dl. cremefraiche 38%
- citronbåde
- hovedsalat
- brød

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 250 grader.  
  2. 2
    Del jomfruhummerne lige over, og fordel dem på en bradepande.  
  3. 3
    Smelt smørret i en gryde, og vend det med mandler. Fordel smørblandingen over jomfruhummerne, og gratiner dem i ovnen. Når mandlerne er gyldne efter få minutter, er de klar.  
  4. 4
    Afdryp bønnerne. Mos avokadoen og bland den med citron, løg og dild. Vend den med butter­beans, og smag til med salt og peber.   
  5. 5
    I en anden skål rører du ajvar med cremefraiche.  
  6. 6
    Drys persille og peberrod på jomfruhummerne, og server dem med tilbehør.