Granola med blandede nødder
MORGENMAD

Granola med blandede nødder

Vi laver to bradepander fulde. For hjemmelavet granola smager skønt på tykmælk, skyr, A38... Og er en god, lille værtindegave, hvis du putter den i en fin kagedåse med sløjfe på. 
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g haselnød
200 g mandel
100 g græskarkernefrø
75 g sesamfrø
150 g rosin
300 g grovvalsede havregryn
4 dl. æblemost
3 spsk. ahornsirup
3 spsk. olie

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 185 grader varmluft. Smør lidt olie på to bradepander.
  2. 2
    Bland alle tørre ingredienser i en skål.

  3. 3
    Rør æblemost, sirup og olie sammen i en anden lille skål.

  4. 4
    Hæld væden over alle tørre ingredienser, og bland dem sammen. Det bliver en våd grød. 
Fordel den våde granola på bradepanderne i et så tyndt lag som muligt.

  5. 5
    Bag begge plader i 30 minutter. Vend rundt i blandingen. Bag yderligere 10 minutter. (Læg eventuelt bagepapir henover, hvis blandingen er ved at bliver godt gylden).

  6. 6
    Sluk for varmen, men lad bradepanderne blive i ovnen, til de er helt afkølede. Gerne natten over. 

  7. 7
    Nu skulle granolaen gerne være helt sprød. Hvis den ikke er sprød nu, bag den ved 100 grader, indtil den er. Godt drys på græsk yoghurt og vaniljeis.

Tip!

Lav granolaen om aftenen, så den kan afkøle i ovnen natten over.