Gingersnaps
BAGVæRK

Gingersnaps

Opskriften giver ca. 40 styk
  • 0 Personer

Ingredienser

400 g hvedemel
2.5 tsk. bagepulver
1.5 spsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt 
allehånde
0.25 tsk. stødte neliker
0.25 tsk. frisk kværnet sort peber
2 tsk. natron
1 nip salt
175 g brun farin
200 g blødt smør
1 stk. lille æg
1 dl. lys sirup
1 tsk. fint revet frisk ingefær
2 spsk. syltet, finthakket ingefær måske 3 spsk.
2 dl. sukker evt. 3 dl

Sådan gør du

  1. 1
    Bland hvedemel, bagepulver, stødt ingefær, allehånde, nelikke, peber, natron og salt sammen.
  2. 2
    Pisk farin og smør luftigt med en elpisker. Tilsæt æg og sirup og pisk kort, så massen er samlet.  
  3. 3
    Rør melblandingen sammen med smørblandingen, og vend frisk og syltet ingefær i.  
  4. 4
    Sæt dejen koldt i 20-30 minutter.   
  5. 5
    Tril dejen til kugler på størrelse med 2 kroner. Rul dem i sukker og sæt dem på bagepapir, på bageplader og med godt med mellemrum imellem.
  6. 6
    Bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter.  
  7. 7
    Lad dem køle på pladen og flyt dem til en rist, når de ikke længere er bløde. Lad dem køle helt og opbevar dem derefter i en kagedåse i op til 1 uge.